Morgensamling

Skolen har morgensang hver dag. Det er en af grundpillerne i vores skole. Her vil vi synge og fortælle børnene ind i de sammenhænge, som ligger forud for os selv. Vi holder morgensang for at styrke fællesskabet, give opmærksomhed til en ny dag med nye muligheder og opgaver og for at få del i oplevelser, viden og indsigt, som alle står lige over for at tage del i.

Morgensamlingens indhold:

• Fællessang:
    Grundbogen er Dansk friskoleforenings sangbog, som alle elever skal købe, og derudover synger vi sange hentet andre steder fra.
  • Fadervor
  • Fortælling eller andet indslag
    Alle lærere forestår på skift morgensamlingen. Læreren beslutter suverænt, hvad hun/han bidrager med.
    Det tilstræbes også, at elever kommer på banen, når de har noget på hjerte. Derfor skal eleverne også undervises i at fortælle, så de lærer at stå frem til morgensang.
  • Fællessang
  • Meddelelser
  • Målet med fælles meddelelser er at kunne viderebringe fælles beskeder, men også skabe rum for, at nye elever får en fornemmelse af at høre til i elevflokken. Tegn på dette er, at også de yngste har mod til at efterlyse glemte sager under meddelelser.
  • Evt. fødselsdagssang